Accu

recycling

Menten Metaal is gespecialiseerd in het innemen van oude loodaccu’s. Wij hanteren prijzen op basis van de beursprijzen van lood en verwerkingskosten van oude accu’s. Het afgelopen jaar varieerde de inkoopprijs van loodaccu’s tussen €0,50 en €0,70 per kilo zie hiervoor onze prijslijst voor meer informatie.

Acceptatie beleid
Wilt u de actuele prijslijst zien? Bekijk dan de prijslijst van vandaag! Deze wijzigen wij dagelijks voor u.

Let

op!

Nikkel-Cadmium accu’s, oplaadbare accu’s van handgereedschap en batterijen worden niet ingenomen.

Partij

accu’s

Als een partij accu’s heeft dan kunnen wij voor U een vloeistofdichte accubak en eventueel transport regelen.

Waarom is uw accu nog geld waard?

Accu’s bestaan uit een polypropyleen of bakelieten behuizing, loodverbindingen en zwavelzuur. Ze worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van auto’s en van andere vervoer- en hijsmiddelen en voor noodstroomvoorzieningen, bijvoorbeeld in telefooncentrales en andere installaties. Bij de verwerking van oude accu’s afkomstig van particulieren, garages en autosloop- en demontagebedrijven, in Nederland in totaal meer dan 20.000 ton per jaar, ontstaan nauwelijks reststoffen. Door de positieve restwaarde van het lood is het inzamelrendement zeer hoog (98%) en maken de accu’s sinds jaar en dag deel uit van het assortiment van oud metaal handelaren.

Ondanks dat zijn accu’s in het begin van de jaren negentig aangewezen als gevaarlijk afval en is voor de handel in accu’s een speciale vergunning vereist. Vanwege de benodigde schaalgrootte heeft Nederland sinds twee decennia geen verwerkingsmogelijkheden. De accu’s worden in buitenlandse installaties gerecycled.

Container service

& transport

Menten Metaal biedt ook container service & transport aan!